Fons


La Biblioteca compta amb un ampli fons que intenta representar totes les branques del saber, molt actualitzat i amb la majoria de formats disponibles (llibre, CD, DVD, revista i Bases de dades, entre d’altres).

L’ordenació es realitza mitjançant la CDU (Classificació Decimal Universal), que distribueix els diferents àmbits en 10 grans grups.
Per consultar el fons, podeu utilitzar el Catàleg, escollint si voleu buscar per títol, autor o temàtica (entre d’altres) i limitant la vostra cerca a la Biblioteca Sant Quirze.
Els Centres d’interès es dediquen a temàtiques concretes i aglutinen tot tipus de recursos documentals sobre la temàtica concreta per a facilitar-ne la consulta: llibres, revistes, DVDs... Aquests centres d’interès responen als interessos dels usuaris de la Biblioteca. A la BSQ podeu trobar:
La Col·lecció Local abasta fons en diferents formats que fan referència al municipi de Sant Quirze: la seva història, la seva gent i el seu paisatge, així com el fons especial Vila Puig. Fons format per llibres i documents procedents de la biblioteca particular de l'il·lustre pintor paisatgista català Joan Vila Puig  (Sant Quirze del Vallès, 1890 - Bellaterra, 1963).

Foment de la lectura
  • Novel·les i novel·la juvenilclassificades per ordre alfabètic d'autor i amb  pictogrames per facilitar la tria segons la temàtica.
  • Lectura fàcil: adreçats a persones que, per diversos motius –immigració, trastorns d’aprenentatge (TDA, Dislèxia), discapacitat intel·lectual, sordesa, trastorns mentals.., etc.- pateixen dificultats de comprensió lectora.
  • Lletra grannovel·les escrites amb una tipografia més gran del que és habitual a la resta de llibres.
  • Contes i llibres per a infants: trobareu tota la informació a l'àrea infantil.
Podeu seguir els nous títols de la BSQ a l'expositor de novetats: des d'on podreu veure els nous documents adquirits cercant per "Sant Quirze del Vallès. Biblioteca". Podent buscar un títol concret o tots, de la darrera setmana o el darrer mes així com subscriure't a les novetats (amb aquesta opció podreu rebre per correu electrònic les notícies de les darreres novetats que més us interessin).

A l’àrea de diaris i revistes hi trobareu diaris estatals, comarcals, esportius.. i tindreu accés a revistes de totes les temàtiques, com ara art, cinema, cuina, història, informació i opinió, oci, llar, salut, etcètera, i que podeu demanar en préstec, tret de l’últim número de cada títol. 

El fons multimèdia està composat principalment per CDs (de diferents estils musicals, d’autoaprenentatge d’idiomes o audiollibres) i DVDs (pel·lícules, documentals, sèries de TV o musicals). 

També podeu accedir a múltiples bases de dades sobre temes tan diversos com la salut, formació, esports, idiomes, legislació... Per a accedir-hi, premeu aquí.
Es presenten agrupades per matèries, amb enllaços directes a cada una d’elles, a més a més de la secció de bases de dades destacades i una altra de les més valorades.