Serveis


A la Biblioteca Marcel Ayats de Sant Quirze del Vallès hi podeu trobar els següents serveis:

Préstec
La biblioteca t'ofereix la possibilitat d'emportar-te documents a casa durant un període de temps determinat de forma gratuïta. En general, tot el fons de la biblioteca és de lliure accés i es pot deixar en préstec, excepte les obres de referència que només poden ser consultades a la biblioteca.
Només cal disposar de carnet de la biblioteca i presentar-lo conjuntament amb els documents que et vulguis endur al taulell de préstec. Més informació a la normativa de préstec (PDF) de la Xarxa de Biblioteques Municipals.
En cas de pèrdua del carnet, en primer lloc cal comunicar-ho immediatament a la biblioteca. Els duplicats del carnet de préstec estaran subjectes a pagamen (sota tarifa pública).

Nombre de documents i terminis de retorn: En general, tot el fons de les biblioteques és de lliure accés i es pot agafar en préstec, excepte les obres de referència (diccionaris, enciclopèdies, ...) que només poden ser consultades a la biblioteca.
Pots disposar durant 30 dies de:
  • 30 Préstecs de qualsevol suport, (llibres, revistes, DVD, CD...)
Més informació aquí.
Notificacions per correu electrònic: Rebreu missatges de cortesia, avisos, reserves... a la vostra bústia de correu electrònic sempre i quan aquesta estigui correctament introduïda a la base de dades de la Xarxa de Biblioteques Municipals. Més informació aquí.

Bústia de retorn de documents
La biblioteca disposa d'una bústia per retornar els documents prestats. Està oberta de dilluns a diumenge durant les 24 hores.

Préstec interbibliotecari 
Si la biblioteca  no disposa del document que busques demana'l en préstec interbibliotecari. A través d'aquest servei, la biblioteca et proporciona documents disponibles a altres biblioteques que pertanyen al Sistema de Lectura Pública de Catalunya. 
Cost: Gratuït
Documents: tot tipus de documents
Temps d'arribada: aproximadament 8/10 dies.

Préstec de llibres electrònics
Teniu disponible la plataforma de servei de préstec gratuït de llibres electrònics, adreçat als usuaris que tinguin el carnet de qualsevol Biblioteca Pública de Catalunya.

Préstec a escoles i entitats
Oferim el préstec temporal de lots de llibres, lectures i altres materials sobre un centre d'interès, gèneres literaris o temàtica concreta. L'objectiu del servei és oferir materials de qualitat, adaptats a les necessitats específiques de cada moment recolzant l'activitat d'entitats i escoles.
Què cal saber?
  • El termini de préstec inicial és de 30 dies
  • El transport anirà a càrrec del centre
Què cal fer per sol·licitar aquest servei?
  • Per sol·licitar una o més maletes temàtiques contacteu amb la biblioteca.
  • Cal que disposeu del carnet d'entitat de la biblioteca
  • La biblioteca us avisarà per a què passeu a recollir els documents
Podeu consultar el programa BiB//CO.

Accés a recursos multimèdia
Teniu accés a una selecció de bases de dades en un ampli ventall de temes, així com enciclopèdies en línia, diaris i revistes digitats.... L'accés és gratuït amb el carnet de la biblioteca.

Internet i +
  • Per connectar-vos heu de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el seu número i el teu PIN serviran com a validació del sistema
  • Cada usuari disposa de 20 sessions al mes que poden ser 30 min o 1 hora, fent un màxim de 2 sessions en un mateix dia
  • Podeu fer la reserva de les sessions d'1 hora a la mateixa biblioteca o a l'apartat tràmits en línia
  • També podeu fer consultes ràpides de 10 minuts
  • Podeu gravar la informació en un dispositiu USB d'emmagatzematge que podreu portar o adquirir a la biblioteca
  • Pots imprimir: Prèviament has de carregar el vostre crèdit a l'ordinador habilitat a aquest efecte a la biblioteca. Després de donar l'ordre d'impressió pots recollir directament de la impressora els fulls impresos. Les impressions són en fulls DIN A4 i poden ser en blanc i negre o en color. (Consulta els preus públics de les impressions i els dispositius d’emmagatzematge)
Wi-Fi
Podeu connectar-vos a Internet des de l'ordinador portàtil o altres dispositius mòbils gràcies al servei de Wi-Fi (Wireless Fidelity). Per utilitzar-lo, només heu de disposar del carnet de la biblioteca, ja que el número d'usuari i el PIN us servirà com a validació per entrar a la xarxa.

Reserva d'ordinadors
Per reservar un ordinador cal accedir a l'adreça d'Interneti +.
Més informació aquí

Fotocòpies i impressions
A la biblioteca posem a la vostra disposició fotocòpies en autoservei. Pregunteu al taulell per adquirir una tarjeta per fotocopiar.

Cessió d'espais
Sol·licitar l'ús d'un espai per part de particulars i entitats per a dur-hi a terme activitats culturals i associatives, o de formació.
Sala polivalent
Sol·licitud d'aula

Proposa una compra
Si necessites un llibre o algun altre document que no és a cap biblioteca de la Xarxa, pots suggerir-ne la compra perquè formi part del fons. 
A través d'aquest formulari, pots fer arribar la petició a la biblioteca per tal que la valori.